Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2010 13:23 - На вниманието на тия дето още не вярват в теориите на конспирацията
Автор: nobelman Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2386 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
http://news.sagabg.net/za-2015-godina-otlagat-efirnata-cifrova-televiziya.html

...отдавна не бях се включвал в блогирането. Имам изключително много работа и след напрегнато ежедневие и никаква почивка, не успявам да си осигуря спокойствието, което ми е така нужно, за да блогирам...Все пак, тази новина ме накара да се замисля много сериозно. Толкова сериозно, че реших да поствам тук.

         Първото, което ми направи впечатление, беше, че на военните са нужни около 200-300 милиона, за да освободят честотите, които заемат сега. СЕГА !??? 
При положение, че отдавна нямаме армия или поне армията ни не е това, което беше, когато са заемани тия честоти, не виждам как ще се наложи да се харчат толкова пари за нещо, което го няма. Естествено веднага съобразих, че всъщност това изказване просто подготвя бъдещата "дупка" от 200-300милона в бюджета, която ще зейне при "освобождаването на честотите". Но това не е най-важното...

Потерсе ме следващата част от новината - а именно, това, че за масовата цифровизация, ще се наложи да се закупуват апарати за цифровата телевизия за социално слабите домакинства !!! Тук наистина се втрещих - нима телевизията Е ТОЛКОВА ВАЖНА ? И ЗА КОГО ? За социално слабите домакинства или за НЯКОЙ ДРУГ ??? Нима телевизията не е забавление ? Не е ли средство за отмора, забавление, развлечение ? Откъде накъде тогава, държавата, която така или иначе е супер бедна, ограбена и отдавна е "отписала" социално слабите си граждани /и селяни/ и се сеща за тях само когато започнат да се наричат електорални единици, ще отделя средства от така постния си бюджет, видите ли, зада ЗАКУПИ за всяко домакинство апарат за цифрова телевизия !!! СТОП ! Помислете !!! Да, наистина, веднага ще се намерят привърженици на противната идея, които ще кажат, че все пак страната ни е длъжна да направи това, тъй като е поела ангажимент пред  Европейските си партньори. Но това не е достатъчен аргумент, който да ме накара да повярвам в "добротата" на държавата...
/необходимо "лирично" отклонение/ - забележете, че не визирам Правителство, министерство, министър, президенство или друга форма на власт, а именно Държавата. Правя го неслучайно, а защото смятам, че какъвто и да бе цветът и платформата на правителството, това, което обсъждам, щеше да се случи - просто още един щрих от теориите на конспирацията, който макар и много дребен, показва изключително точно как за нас се "грижи" големия брат....
Да се върна на темата и да приключвам. Тъй като поначало не обичам някой да мисли вместо мен /па било то и институция като държавата/ и не обичам някой да ми казва как, кога и с какво да се забавлявам, аз си направих изводите, че :
1.Дошло е време, в което НА зъбите, рогата и копитата с които сме бодени, ритани и хапани, се придава ОЩЕ по-елегантна форма и много добро оправдание - в случая - напредването на технологиите и нуждата да се освободят още повече честоти за комуникациите.
2.На някой /в случая в Европейски мащаб/ много спешно /до 2012г.респ. до 2015г./ му трябват ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕСТОТИ за излъчване ...НА КАКВО ????
3.Никой /от източниците на новината/ не си направи дори труда да сравни СРЕДСТВАТА, необходими за цифровизация на всяко домакинство с ИСТИНСКИТЕ ПОТРЕБНОСТИ на всяко домакинство. Боже, наистина 70лв платени еднократно не са никакив пари, но нали се сещате, че държавата няма пари да плаща навреме пенсиите и социалните помощи, нали виждате как все повече хора обикалят контейнерите със смет...Нима няма по-важни неща за закупуване ?
Само не ми казвайте, че наистина повярвахте, че ония от Брюксел плачат от състрадание и срам, че в България, Румъния и т.н. социално слабите хорица още не гледат цифрова телевизия, не, моля ви, не ми казвайте, че вярвате в това !!!

и накрая, за да обясня и оправдая заглавието на тази статийка, ще кажа, че съм готов да се обзаложа на каквото си искате, че ТОЧНО ТАЗИ НОВИНА е убягнала от съзнанието на ПОВЕЧЕТО хора...за съжаление, както повечето новини...макар и манипулирани, понякога между тях се промъква частица от истината...и в Матрицата се появяват пробиви...стига да има някой на щрек, за да ги види, разпознае и посочи на другите... и слава Богу, има достатъчно такива хора /аз не съм от тях и тук не визирам себе си/, които наистина се стараят да покажат истината за това, което се е случило, случва се и ще се случи !!!
Отворете си очите !!! 


Тагове:   още,


Гласувай:
8



1. misbis - хеххе
28.11.2010 19:34
браво на теб. уловил си нещо наистина важно.
тв- то си е директен излъчвател на необходимите им за зомбирането честоти.направо у дома ти. а лигавите предавания са черешката на тортата...
Ако мислеха за народа, нямаше майките да чакат с месеци за детски,по 30-на лева
и прочие нуждаещи се...може да живеем като скотове,но тв е нужно..на манипулаторите ,де
цитирай
2. nobelman - да, благодаря, точно това имах в ...
29.11.2010 19:47
да, благодаря, точно това имах в предвид
цитирай
3. panazea - Поздравления , Благороднико!
30.11.2010 16:51
Трябва да спрем разхищението на без това изтънялия бюджет!
цитирай
4. nobelman - благодаря, panazea,
30.11.2010 16:58
дано повече хора прочетат това и потърсят истината
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nobelman
Категория: Лични дневници
Прочетен: 58403
Постинги: 10
Коментари: 33
Гласове: 303
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930